Rijbewijs vernieuwen? Regel het online!

Geplaatst op woensdag 22 juni 2022

Bron: burgerzaken

Wilt u uw rijbewijs vernieuwen of wilt u een nieuw rijbewijs in verband met een categorie-uitbreiding? Dat kan voortaan online. (Deze link gaat naar een andere website)

Eén keer naar het gemeentehuis

Eerder moest u hiervoor twee keer naar het gemeentehuis. Eén keer om het rijbewijs aan te vragen, één keer om het rijbewijs op te halen. Het aanvragen kan voortaan digitaal, zodat u alleen naar het gemeentehuis hoeft te komen om het rijbewijs op te halen. U moet hiervoor wel een afspraak (Deze link gaat naar een andere website) maken. Afhalen kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdag- en donderdag tot 20.00 uur. Dit bespaart u een extra bezoek aan het gemeentehuis én de gemeente Maashorst zet hiermee alweer een stap in de verbetering van haar dienstverlening.

Erkende fotograaf

Als u het rijbewijs online aan wilt vragen, laat dan een pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De RDW stuurt u vervolgens een mail waarna u thuis online uw rijbewijs kunt aanvragen. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe verlengt u online uw rijbewijs?

Kijk voor het online verlengen van uw rijbewijs op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen (Deze link gaat naar een andere website) of bekijk het YouTube-filmpje van RDW | Online verlengen rijbewijs (Deze link gaat naar een andere website).

Uitzonderingen

Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt of uw rijbewijs is gestolen of kwijtgeraakt, dan moet u nog wel naar het gemeentehuis komen voor de aanvraag. Dit komt omdat de gemeente in die gevallen ook de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?