Hondenbezitters opgepast: het grasaren seizoen is weer begonnen

Geplaatst op dinsdag 6 juni 2023

Hondenbezitters moeten de komende maanden extra alert zijn als ze met hun viervoeter gaan wandelen in de natuur. Het seizoen van de grasaren is namelijk weer begonnen. Grasaren hebben weerhaakjes  die steeds verder in de vacht en huid van je hond doordringen en voor problemen kunnen zorgen.

Dit jaar is door het natte voorjaar de plant nog niet helemaal rijp en zitten de aren nog vast aan de plant waardoor de overlast nog laag is. In Maashorst zijn we inmiddels gestart met de 1e maaironde waarbij bijna alle randen langs de paden in de parken gemaaid en opgeruimd worden en de planten over het algemeen weg zijn.

De medewerkers van de buitendienst gaan de honden uitlaatstroken en velden controleren op de planten en deze verwijderen.

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?