Plant je mee feestje!

Geplaatst op donderdag 31 augustus 2023

Kijk eens goed rond in jouw straat. Zie je veel fleurige voortuinen? Of is het vooral verharding wat je ziet? Om jou te helpen met de vergroening van jouw straat organiseert Stichting Steenbreek in opdracht van Gemeente Maashorst het Plant je mee feestje. Samen gaan we dan aan de slag om het grijs in de voortuinen te vervangen voor groen.

Wat is het Plant je mee feestje? Tijdens het Plant je mee feestje ga jij samen met jouw buren aan de slag om voortuinen te vergroenen of geveltuintjes aan te leggen. En wij komen je daarbij helpen. Je krijgt hulp van een hovenier en iemand van stichting Steenbreek, bemeste tuinaarde en vaste planten die je onder jezelf en je buren verdeelt. We zorgen voor een container waar tegels in kunnen en voeren wit zand voor je af. En natuurlijk zorgen wij ook voor iets lekkers tijdens de koffiepauze.

Hoe kun je meedoen?

Om kans te maken moet je minimaal 20m2 verharding uit jouw straat halen. Je geeft je op door een mail te sturen naar barbara@steenbreek.nl met daarin het volgende vermeld:

 • Een of twee contactpersonen; - Om welke straat het gaat;

 • Welke huisnummers deelnemen en hoeveel vierkante meter je per huisnummer verwacht te vervangen door groen;

 • Of het gaat om het aanleggen van geveltuinen of vergroenen van voortuinen;

 • Een foto van de huidige situatie; - En waarom jullie straat dit Plant je mee feestje moet winnen Geef je vóór 22 september op. De winnaars worden in de laatste week van september bekend gemaakt. Samen met de contactpersoon spreken we een datum af waarop het feestje plaats zal vinden.

Meer informatie Alle voorwaarden en meer informatie over het Plant je mee feestje lees je op www.gemeentemaashorst.nl/nk-tegelwippen (Deze link gaat naar een andere website)

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?