KinderTrendrede van kindergemeenteraad Maashorst komt eraan

Geplaatst op woensdag 8 juni 2022

Bron: kindergemeenteraad

Bent u nieuwsgierig naar de ideeën en adviezen van de Kindergemeenteraad Maashorst? Kom dan op woensdag 15 juni om 15.00 uur naar de uitreiking van de KinderTrendrede in dorpshuis De Phoenix in Schaijk. De leden van de kindergemeenteraad dragen hun rede voor en overhandigen deze officieel aan het bestuur van de gemeente Maashorst.

Aanmelden

Wilt u de slotbijeenkomst van de Kindergemeenteraad Maashorst 2022 bijwonen? Meldt u zich dan aan via kindergemeenteraad@gemeentemaashorst.nl.

Het voortraject

Op basis van de ingezonden video-pitches van de groep 7-leerlingen zijn drie onderwerpen gekozen:

 • Omkijken naar elkaar
 • Sport en spel
 • Natuur en gezondheid

Als voorbereiding op de KinderTrendrede zijn de kinderen op excursie geweest bij VluchtelingenWerk, de buurtsportcoaches en de permacultuurtuin.

Twee weken later hebben de kinderraadsleden een workshop gehad om hun ideeën om te zetten in adviezen. De workshop werd verzorgd door PakhuisB en Teach the Future.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?