Nieuw gemeentewapen Maashorst

Geplaatst op woensdag 22 juni 2022

Bron: Communicatie

Op 21 juni ontving burgemeester Paul Rüpp het wapendiploma van het wapen van de gemeente Maashorst. Het wapendiploma werd door een delegatie van de Hoge Raad van Adel overhandigd aan de burgemeester.

Burgemeester Rüpp krijgt het wapendiploma van de Hoge AdelFoto: Marc van Zuijlen

Verbinding van twee gemeenten

Om voor Maashorst tot een nieuw gemeentewapen te komen werden de heemkundekringen uit Uden, Schaijk & Reek, Zeeland en de Noord-Brabantse Commissie voor Wapen- en Vlaggenkunde (NBCWV) gevraagd om mee te denken en advies te geven over het ontwerp. Zij kennen de lokale geschiedenis en tradities als geen ander.

Gezamenlijk kwamen ze tot een unaniem advies voor een ontwerp gebaseerd op de oude gemeentewapens van Uden en Landerd. Het nieuwe wapen is een wapen met een schild in het hart. De ondergrond is het wapen van Uden en in het hart is het wapen van Landerd geplaatst. De verbinding van de twee wapens tot een nieuw wapen voor Maashorst benadrukt de verbinding van de twee gemeenten.

wapendiploma gemeente Maashorst

Dank aan heemkunde en commissie (NBCWV)

De burgemeester sprak in de bijeenkomst zijn waardering uit over de wijze waarop alle heemkundekringen en de NBCWV een actieve en enthousiaste bijdrage hebben geleverd aan het ontwerp voor het nieuwe wapen. Een goed verlopen proces met een mooi resultaat.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?