Terugblik op CNO Maashorst in JenV Magazine

Geplaatst op woensdag 5 oktober 2022

Eind mei vroeg staatssecretaris Eric van der Burg de Veiligheidsregio Brabant Noord om twee weken crisisnoodopvang te bieden aan 150 asielzoekers. Begin juni gaf de gemeente Maashorst een ‘go’. Drie weken later was op een ongebruikt voetbalveld een klein dorp verrezen, met 38 woonunits, 14 douchecabines en een grote centrale paviljoentent voor maaltijden en recreatie. Er stond ook een projectorganisatie met onder meer tolken, catering, beveiliging, schoonmaak, EHBO en vrijwilligers. Programmamanager Marcel van der Steen van de gemeente Maashorst: “Andere gemeenten zetten lege sporthallen in, of zelfs een fabriekshal en daar hebben wij ook echt naar gekeken. Maar wij besloten al snel dat we dit anders wilden doen. Deze mensen hebben een menswaardige opvang nodig. Rust, ruimte en privacy.”

Lees het hele artikel verder op de website van JenV Magazine (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?