uitnodiging: Bijeenkomst buitengebied Maashorst veilig en weerbaar

Geplaatst op maandag 21 november 2022

Door de grote mate van anonimiteit en toenemende leegstand in het buitengebied vinden in onze regio relatief veel inbraken plaats. Met name in de winterperiode. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 1 op de 5 agrariërs in Brabant benaderd wordt voor bijvoorbeeld verhuur van leegstaande opstallen voor twijfelachtige doeleinden. Denk hierbij aan drugslabs en kwekerijen in het buitengebied, evenals dumpingen van drugsafval in sloten en gierkelders. Doorgaans wordt weerstand geboden tegeneen crimineel aanbod en de verleiding van ‘het snelle geld’. Toch zijn ondernemers en inwoners kwetsbaar. Financiële onzekerheid of een verminderd toekomstperspectief werken hier niet positief aan mee. 

Programma

Op woensdag 30 november aanstaande gaan we onder begeleiding van Ewout Genemans in gesprek over de uitdagingen, risico’s én kansen die er zijn op het gebied van veiligheid in het buitengebied van Maashorst. Ewoud is bekend als televisieproducent en presentator van onder meer Bureau Hofstad en Ewout&. Het doel van de bijeenkomst is om samen te bouwen aan weerbaarheid en vertrouwen. Er zijn sprekers uitgenodigd die graag hun kennis delen en vertellen uit eigen ervaring. Na afloop is er tijd voor een borrel.

 • Datum: 30 november 2022
 • Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • Locatie: De Buitenhorst, Franse Baan 4, Schaijk
 • Voor wie: Ondernemers en bewoners uit het buitengebied (en andere geïnteresseerden)

Download hier de uitnodiging.

Aanmelden

We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Meld je daarom aan via veiligheid@gemeentemaashorst.nl. Niet aangemeld? Dan ben je alsnog van harte welkom

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?