Appartementen en woningen voor Odiliapeel

Geplaatst op vrijdag 24 maart 2023

Aan de Oudedijk in Odiliapeel kunnen negen appartementen en vijf woningen worden gebouwd. Het college van B en W heeft deze week ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan. Wethouder Franko van Lankvelt (Wonen): “Een mooie aanvulling voor het dorp.”

De negen appartementen en vijf woningen staan gepland op de hoek van de Oudedijk en de Korenbloemstraat in Odiliapeel, op de plek van een voormalige autoshowroom. De driekamerappartementen zijn geschikt voor zowel starters als senioren. Het appartementencomplex krijgt drie bouwlagen. Achter de bebouwing komen parkeerplaatsen. De woningen worden gebouwd in een kort rijtje van drie gezinswoningen en een tweekapper met een jarendertigarchitectuur.

“Fijn voor Odiliapeel”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “Want net als overal zien we ook hier een tekort aan woningen. Dan zijn veertien nieuwe woningen, midden in de kern, een mooie aanvulling voor het dorp. En dat in een gevarieerd aanbod, geschikt voor starters en senioren en voor gezinnen. De nieuwbouw maakt bovendien doorstroming mogelijk, zodat andere woningen vrijkomen voor
bijvoorbeeld jonge gezinnen. Dit plan draagt dan ook zeker bij aan het invullen van de woningbehoefte in Odiliapeel.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl. Na de inzagetermijn neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingplan.

Afbeelding van toekomstige woningen

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?