Burgemeester Paul Rüpp overleden

Geplaatst op maandag 27 maart 2023

Rianne Donders - de Leest, waarnemend burgemeester Maashorst, namens het gemeentebestuur:

“Zondagmiddag ontvingen wij het bericht dat onze burgemeester Paul Rüpp zondagochtend 26 maart 2023 is overleden. We hebben met verslagenheid en verdriet kennis genomen van zijn veel te snelle en toch nog onverwachte overlijden. Hoewel we wisten dat zijn gezondheid broos was, hadden wij het Paul en zijn gezin zo gegund en toegewenst dat hen meer tijd samen was gegeven.

Paul was de eerste burgemeester van onze nieuwe gemeente Maashorst. Hij vervulde zijn functie met verve en was daarmee een krachtige katalysator voor onze nieuwe organisatie in het eerste jaar van ons bestaan. Hij had graag nog enkele jaren bijgedragen aan de ontwikkeling van Maashorst, maar moest zich door zijn ziekte veel te vroeg terugtrekken.

Als inwoner, voormalig raadslid, oud-wethouder en oud-gedeputeerde kende Paul onze gemeente als geen ander. Vol enthousiasme en trots begon hij dan ook begin vorig jaar aan zijn burgemeesterschap. Hij was een doortastend bestuurder, die – in de korte tijd dat hij onze burgemeester was – meteen te maken kreeg met pittige dossiers, zoals de opvang van Oekraïense vluchtelingen en de noodopvang van asielzoekers. We hebben Paul daarin leren kennen als een groots mens. Niet alleen door zijn daadkracht en niet aflatende energie, maar ook door zijn enorme betrokkenheid en compassie. Hij was een burgervader pur sang, zowel voor de gemeenschap als de interne organisatie.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Bonnie en hun kinderen Bibi, Maurits en Pieter, hun partners en kinderen. Wij wensen hen veel sterkte en hopen van harte dat zij zich getroost voelen door de wetenschap dat Paul veel heeft betekend voor de gemeenschap van Maashorst.”

Condoleance

In de publiekshal van het gemeentehuis is vanaf dinsdag 28 maart tot en met vrijdag 31 maart de mogelijkheid tot het tekenen van een condoleanceregister voor Paul. U bent van harte welkom.

Vlag halfstok

Gemeente Maashorst voert deze hele week tot en met de uitvaart (nu nog onbekend) de vlag halfstok.

Uitzending herdenkingsbijeenkomst

Vandaag om 17.00 uur was een (besloten) afscheidsbijeenkomst voor Paul gepland met het college, de gemeenteraad en enkele gasten. Die richten we nu – in overleg met de familie – in als herdenkingsbijeenkomst. U kunt deze bijeenkomst online volgen (de link naar de uitzending vindt u later vandaag op maashorst.bestuurlijkeinformatie.nl (Deze link gaat naar een andere website)).

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?