Cruyff Court Uden feestelijk geopend

Geplaatst op maandag 17 april 2023

Het Cruyff Court aan de  Accordeonstraat in Uden is helemaal opgeknapt en op zondag 16 april feestelijk heropend.

Stadsfinale Streetwise Cup

Om te vieren dat het court weer in gebruik is, werd hier de stadsfinale gespeeld van de Streetwise Cup. Biggie Daggoes en Boeren Kunnen Alles (beiden uit Zeeland) en Power Girls uit Uden gaan door  de regionale finale.

De Streetwise Cup is, net als de Cruyff Courts, een initiatief van de Cruyff Foundation. Het is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland.

Belangrijke plek voor geestelijke en lichamelijke gezondheid

De officiële heropening van het Court aan de Accordeonstraat werd verricht door wethouder Harold van den Broek (Sport) met geven van het startsignaal voor de finale.  “Een Cruyff court is een belangrijke plek in onze gemeente. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor ontmoeting. Bewegen is goed voor mensen, en samen bewegen heeft niet alleen een positieve invloed op je lichamelijke gezondheid, maar ook op hoe je je geestelijk voelt. Daarom ondersteunen wij de doelstellingen van de Cruyff Foundation dan ook van harte. Want zien sporten, doet sporten”, vertelde de wethouder.

Intensief gebruik van het Cruyff Court

Het Cruyff Court wordt intensief gebruikt. Daarbij spelen jongerenwerkers van Compass en de buurtsportcoaches van Missie Maashorst een belangrijke rol. Maar ook Kunst & Co gebruikt het Court voor Cultuur@CruyffCourts, een project met straatcultuur uit de urban scene.

De afgelopen weken werd hard gewerkt aan een flinke opknapbeurt voor het Court. Dat werd oorspronkelijk in 2010 geopend, en was dus toe aan een flinke opknapbeurt.

Wethouder Harold van den Broek heropende het opgeknapte Cruyff Court aan de Accordeonstraat in Uden. Foto Marc van Zuylen Wethouder Harold van den Broek heropende het opgeknapte Cruyff Court aan de Accordeonstraat in Uden. Foto Marc van Zuylen.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?