Cruyff Court Uden feestelijk geopend

Geplaatst op maandag 17 april 2023

Het Cruyff Court aan de  Accordeonstraat in Uden is helemaal opgeknapt en op zondag 16 april feestelijk heropend.

Stadsfinale Streetwise Cup

Om te vieren dat het court weer in gebruik is, werd hier de stadsfinale gespeeld van de Streetwise Cup. Biggie Daggoes en Boeren Kunnen Alles (beiden uit Zeeland) en Power Girls uit Uden gaan door  de regionale finale.

De Streetwise Cup is, net als de Cruyff Courts, een initiatief van de Cruyff Foundation. Het is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland.

Belangrijke plek voor geestelijke en lichamelijke gezondheid

De officiële heropening van het Court aan de Accordeonstraat werd verricht door wethouder Harold van den Broek (Sport) met geven van het startsignaal voor de finale.  “Een Cruyff court is een belangrijke plek in onze gemeente. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor ontmoeting. Bewegen is goed voor mensen, en samen bewegen heeft niet alleen een positieve invloed op je lichamelijke gezondheid, maar ook op hoe je je geestelijk voelt. Daarom ondersteunen wij de doelstellingen van de Cruyff Foundation dan ook van harte. Want zien sporten, doet sporten”, vertelde de wethouder.

Intensief gebruik van het Cruyff Court

Het Cruyff Court wordt intensief gebruikt. Daarbij spelen jongerenwerkers van Compass en de buurtsportcoaches van Missie Maashorst een belangrijke rol. Maar ook Kunst & Co gebruikt het Court voor Cultuur@CruyffCourts, een project met straatcultuur uit de urban scene.

De afgelopen weken werd hard gewerkt aan een flinke opknapbeurt voor het Court. Dat werd oorspronkelijk in 2010 geopend, en was dus toe aan een flinke opknapbeurt.

Wethouder Harold van den Broek heropende het opgeknapte Cruyff Court aan de Accordeonstraat in Uden. Foto Marc van Zuylen Wethouder Harold van den Broek heropende het opgeknapte Cruyff Court aan de Accordeonstraat in Uden. Foto Marc van Zuylen.

• Inloopdagen omgevingsvisie

11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.