Wie verdient volgens jou een Koninklijke Onderscheiding in 2024? Aanmelden kan nu!

Geplaatst op woensdag 17 mei 2023

Lintjesregen

Ieder jaar reikt de burgemeester namens de Koning op 26 april Koninklijke Onderscheidingen uit aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Dit staat ook bekend als ‘lintjesregen’. Dit jaar hadden we in gemeente Maashorst de eer om aan 16 inwoners een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken tijdens deze dag.

Wanneer verdient iemand een Koninklijke Onderscheiding?

Misschien ken jij ook iemand die zo’n Koninklijke Onderscheiding verdient. Iemand die vrijwilligerswerk doet, op een bijzondere manier zijn of haar baan invult of wellicht beide tegelijk. De uitgebreide informatie over wie in aanmerking kan komen voor een Koninklijke Onderscheiding staat op www.lintjes.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe vraag je een Koninklijke onderscheiding aan?

Om een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen neem je eerst contact op met mevrouw E. Dekkers, medewerker Kabinetszaken bij gemeente Maashorst. Zij vertelt je of deze persoon inderdaad in aanmerking kan komen. Ze zal je dan ook uitleggen hoe de aanvraag precies in zijn werk gaat. Het aanvraagformulier kun je alvast bekijken op www.lintjes.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Aanvragen kan nog tot 15 juni 2023

Aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding in 2024 moeten vóór 15 juni 2023 zijn ingediend. Wil je het lintje laten uitreiken op een andere dag dan 26 april? Dan moet er sprake zijn van een bijzondere gelegenheid en moet de aanvraag 6 maanden van te voren binnen zijn. 

Contact

Ben je van plan om iemand voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Dan neem je contact op met mevrouw E. Dekkers, medewerker Kabinetszaken, via telefoonnummer 0413 - 28 19 11 of per mail: eugenie.dekkers@gemeentemaashorst.nl

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?