Sportieve en creatieve proeflessen voor jong en oud

Geplaatst op dinsdag 12 september 2023

Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Maashorst. Volgende week ontvangen ze van Sjors Sportief en Sjors Creatief de nieuwe ‘Sjorsboekjes’. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar weer verschillende sport- en cultuuractiviteiten ontdekken. Voor 55-plussers uit de gemeente is er een activiteitengids samengesteld met leuke culturele en sportieve activiteiten.

Van atletiek en turnen tot en met schilderen en koken: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Maashorst ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Deze week ontvangen ze het nieuwe ‘Sjorsboekje’. Dat staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken. Daarnaast vinden 55-plussers op diverse plekken in de gemeente de nieuwe Max Vitaal activiteitengids. De gids is onder andere terug te vinden in dorpshuizen en huisartsen en kan daarnaast worden opgehaald bij Missie Maashorst.

Kennismaken met sport en cultuur

Max Vitaal en Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Maashorst in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Harold van den Broek, wethouder Sport van de gemeente Maashorst: “Sporten, bewegen en cultuur dragen bij aan positieve gezondheid, en dat vinden we in Maashorst heel belangrijk. Voor
iedereen, en zeker ook voor jongeren. De Sjorsboekjes en de boekjes over Max Vitaal spelen daar een belangrijke rol in, want het is mooi als onze inwoners kunnen proberen wat bij ze past en welke sport of activiteit ze het leukst vinden. Er staat voldoende aanbod in, in alle kernen, voor elk wat wils. Ik hoop dat onze jeugd veel plezier heeft met zoeken naar een fijne sport, en dat ze daarna met veel plezier bewegen.” 

De Sjors- en Maxformule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt  ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportclub of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

‘Ook dit jaar hopen we weer op veel aanmeldingen, zodat kinderen én 55-plussers ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn’, aldus Lieke Reinders van Missie Maashorst. De inschrijving opent in de Nationale Sportweek, op 20 september om 15.00 uur. Inschrijven kan via www.missiemaashorst.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?