Burgemeester ontbijt samen met leerlingen OBS de Wizzert

Geplaatst op woensdag 11 oktober 2023

Burgemeester Rianne Donders heeft op 11 oktober ontbeten met 26 leerlingen uit groep 4/5 van OBS De Wizzert in het gemeentehuis van Maashorst. Het ontbijt wordt jaarlijks georganiseerd om het belang van een gezond begin van de dag te benadrukken.

Burgemeester Donders: "Het ontbijt is een belangrijk moment van de dag, zeker voor jonge leerlingen. Het voorziet ze van de juiste voedingsstoffen en energie om te kunnen presteren. Als je goed ontbijt, kun je je beter concentreren en houd je het langer vol. En het is belangrijk omdat je nog in de groei bent. Een goed begin van de dag is het halve werk. Daarom werken we als gemeente graag mee aan dit leuke initiatief!”

Burgemeestersontbijt

Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. Het is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. Steeds wordt een klas leerlingen van een basisschool uitgenodigd om samen met de burgemeester en een lokale bakker gezond te ontbijten in het gemeentehuis. Zo leren de leerlingen over een gezond ontbijt en ervaren ze meteen hoe lekker dat kan zijn. In Maashorst was deze keer basisschool De Wizzert uit Zeeland aan de beurt. Bakkerij ’t Stoepje verzorgde het ontbijt.

Goed de dag beginnen

Het werd een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester en medewerkers van ’t Stoepje met de leerlingen in gesprek gingen over het belang van een gezond ontbijt. De leerlingen kregen een lekker ontbijt dat helemaal voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo aten ze volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij ‘t Stoepje en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en leerlingen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?