Kroonringen nu ook in Reek, Schaijk en Zeeland

Geplaatst op dinsdag 21 november 2023

Vanaf nu kun je als inwoner van Reek, Schaijk en Zeeland ook een kroonring aanvragen. Kroonringen zijn ringen die aan verkeers- of lantaarnpalen bevestigd worden om zakken met plastic afval aan op te hangen. Een ring heeft meerdere knoppen om de plastic zakken aan op te hangen. Aan elke knop is plaats voor meerdere zakken. Dit voorkomt het wegwaaien van de zakken.

Voorwaarden

Je kunt de kroonring alleen aanvragen voor een verkeers- of lantaarnpaal als deze direct voor je eigen huis staat (niet voor verderop in de straat). Ook mensen uit de buurt mogen volle PBD-zakken aan de kroonring ophangen.

Aanvragen

De kroonring is gratis. Je kunt hem online aanvragen. We starten na 1 december met het plaatsen van de kroonringen. Afhankelijk van het aantal aanvragen kan het een aantal weken of langer duren voor plaatsing.

Wanneer en hoe het PBD voor inzameling aanbieden?

 • Knoop de zak goed dicht. Dan valt er tijdens de inzameling geen afval uit.
 • Bewaar de volle PBD-zak thuis tot inzameling.
 • Zet je volle zak op de inzameldag vóór 07.30 uur aan straat.

Meer informatie

Op deze pagina (Deze link gaat naar een andere website) vind je informatie over het goed scheiden van afval. Waar je PBD-zakken kunt halen, lees je hier.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?