Boomfeestdag in Maashorst

Geplaatst op woensdag 22 november 2023

Ruim 400 basisschoolkinderen doen dit jaar in Maashorst mee met de boomfeestdag met het thema ‘Opgroeien met bomen’. Vandaag, woensdag 22 november, gaan de kinderen van de groepen 7 en 8 op maar liefst acht locaties actief aan de slag om bomen en struiken te planten.

Aan de Nieuwveldsestraat in Zeeland opent wethouder Jeroen van den Heuvel om 10.30 uur de lokale Boomfeestdag officieel samen met 90 kinderen van OBS de Wizzert. Samen gaan ze kleine bosjes, singels en hagen aanplanten. En dat gebeurt dus vervolgens op meer plekken in het buitengebied. De boodschap die de kinderen meekrijgen is dat groen aankleden van het buitengebied goed is voor de biodiversiteit, en dus belangrijk voor ons allemaal. Een thema dat door het vergroenen van de schoolpleinen in Maashorst ook ander de aandacht van de leerlingen wordt gebracht.

Binnen de gemeente Maashorst is vanaf de start van de boomfeestdag in 1957 elk jaar meegedaan en zijn ook scholen uitgenodigd om hier actief aan mee te doen. Naast de aandacht voor groen op het schoolplein is het voor de kinderen ook van belang dat ze zelf bomen aanplanten. Het Jaarthema ‘Opgroeien met Bomen’ geeft dat ook al aan. Veel inwoners hebben in het verleden ook meegedaan aan de boomfeestdag en weten vaak nog precies de plek waar ze vroeger als kind hun boom hebben geplant.