Start bouw 30 huurappartementen voor senioren in Zeeland

Geplaatst op vrijdag 24 november 2023

Bron: Communicatie

Wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) gaf vrijdagochtend 24 november samen met Carly Jansen, bestuurder van woningcorporatie Mooiland en Bart van Roy van Bouwmij. Janssen het startsein voor de bouw van 30 huurappartementen aan de Kerkstraat Oost in Zeeland.

Mooiland bouwt aan de Kerkstraat Oost in Zeeland 30 levensloopbestendige appartementen voor sociale huur. De appartementen zijn verdeeld over twee bouwblokken, elk met twee bouwlagen plus kap. De appartementen worden duurzaam gebouwd en energiezuinig verwarmd of gekoeld met een bodemwarmtepomp.

De appartementen zijn bedoeld voor met name senioren. “Op een mooie locatie in het centrum”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “Met deze appartementen voorzien we niet alleen in de woonbehoefte van deze specifieke doelgroep in Zeeland. Ze brengen namelijk ook de doorstroming op gang. De gezinswoningen die doorstromende senioren achterlaten, komen daardoor weer vrij voor jonge gezinnen.”

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?