Gemeente gaat in beroep tegen uitspraak opvang asielzoekers

Geplaatst op maandag 11 december 2023

De gemeente Maashorst heeft besloten in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter in het kort geding, dat enkele omwonenden hadden aangespannen naar aanleiding van de beoogde asielopvang in Hotel Van der Valk in Uden.

Na bestudering van de uitspraak van de rechter op vrijdag 8 december jl. heeft het college van B en W van gemeente Maashorst vandaag besloten in beroep te gaan tegen de uitspraak. Dat doet het college via de weg van een zogenaamd turbo-spoedappèl.

Lopende deze zaak zal de gemeente geen verdere uitspraken doen over deze zaak.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?