De Omgevingswet gaat in op 1 januari 2024

Geplaatst op dinsdag 19 december 2023

Per 1 januari 2024 gaat de nieuwe Omgevingswet in. Eén wet die alles regelt voor de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: de fysieke leefomgeving. Deze nieuwe wet vervangt alle andere wetten en regels voor veel van wat je buiten ziet, ruikt en hoort.

Ga je een huis verbouwen, organiseer je een evenement, of wil je als ondernemer jouw bedrijfspand uitbreiden? Let dan even op! Vanaf 1 januari 2024 is het nieuwe landelijke Omgevingsloket de plek om uit te zoeken of voor jouw plan een vergunning nodig is, of dat je kunt volstaan met een melding.

Voor meer informatie kijk op onze website.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?