Klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes te gast bij Campus Uden

Geplaatst op dinsdag 9 januari 2024

Ons klimaat is aan het veranderen. Daar moeten we ons en ons landschap op aanpassen. Maar hoe kunnen we dat doen? Hoe zorgen we ervoor dat wij en ons landschap toekomstbestendig zijn? De klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes helpt ons bij de discussie rondom deze vragen. Deze was te zien tijdens de Dutch Design Week en is tot en met 23 januari te zien op de Campus in Uden. We nodigen je uit om de installatie te komen bekijken en in gesprek te gaan over ons toekomstig klimaat en landschap.

De klimaatonderlegger is een ronde tafel met daarop tapijt. Het tapijt heeft verschillende hoogtes en structuren, die het hoogteverschil en water in ons landschap weergeven. Onder het tapijt ligt ledverlichting die met rode verlichting aangeeft waar kans op droogte ontstaat en met blauwe verlichting wateroverlast visualiseert. En als je goed kijkt, kun je het landschap van de Peel erin herkennen.

Bij de tafel zijn ook QR codes te vinden. Die QR codes leiden je naar een app. Met die app kun je de klimaatonderlegger scannen. Je ziet dan op een interactieve manier waar je je bevindt in de Peel en wat de verschillende scenario’s zijn voor ons klimaat in de toekomst.

De klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes voorspelt niet de toekomst, maar helpt ons wel met het voeren van het gesprek over de toekomst. Daarom vind je de tafel juist op de Campus in Uden. Campus Uden is er voor en door jongeren en zij creëren een plek waar je altijd terecht kan, Voor die vraag. Voor die werkdag. Om te studeren. Om gewoon even binnen te wandelen. Elke dag tijd, met en voor de toekomst.

Kom jij de klimaatonderlegger bekijken? Je vindt de klimaatonderlegger tot en met 23 januari bij de Campus Uden, Udenseweg 2. Daarna verhuist de installatie naar de volgende locatie.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?