Klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes te gast bij Campus Uden

Geplaatst op dinsdag 9 januari 2024

Ons klimaat is aan het veranderen. Daar moeten we ons en ons landschap op aanpassen. Maar hoe kunnen we dat doen? Hoe zorgen we ervoor dat wij en ons landschap toekomstbestendig zijn? De klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes helpt ons bij de discussie rondom deze vragen. Deze was te zien tijdens de Dutch Design Week en is tot en met 23 januari te zien op de Campus in Uden. We nodigen je uit om de installatie te komen bekijken en in gesprek te gaan over ons toekomstig klimaat en landschap.

De klimaatonderlegger is een ronde tafel met daarop tapijt. Het tapijt heeft verschillende hoogtes en structuren, die het hoogteverschil en water in ons landschap weergeven. Onder het tapijt ligt ledverlichting die met rode verlichting aangeeft waar kans op droogte ontstaat en met blauwe verlichting wateroverlast visualiseert. En als je goed kijkt, kun je het landschap van de Peel erin herkennen.

Bij de tafel zijn ook QR codes te vinden. Die QR codes leiden je naar een app. Met die app kun je de klimaatonderlegger scannen. Je ziet dan op een interactieve manier waar je je bevindt in de Peel en wat de verschillende scenario’s zijn voor ons klimaat in de toekomst.

De klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes voorspelt niet de toekomst, maar helpt ons wel met het voeren van het gesprek over de toekomst. Daarom vind je de tafel juist op de Campus in Uden. Campus Uden is er voor en door jongeren en zij creëren een plek waar je altijd terecht kan, Voor die vraag. Voor die werkdag. Om te studeren. Om gewoon even binnen te wandelen. Elke dag tijd, met en voor de toekomst.

Kom jij de klimaatonderlegger bekijken? Je vindt de klimaatonderlegger tot en met 23 januari bij de Campus Uden, Udenseweg 2. Daarna verhuist de installatie naar de volgende locatie.