Zo voorkom je vastvriezen van afval in je container

Geplaatst op dinsdag 16 januari 2024

Het winterweer is echt begonnen, dat hebben we deze week goed gemerkt! Door de lage temperatuur buiten kan het afval in je afvalcontainer of de deksel vastvriezen, waardoor de containers niet (goed) geleegd kunnen worden. De inzamelaar komt niet terug om de container alsnog te legen. Mensen van wie de container nog (deels) vol is, moeten de container gewoon weer aanbieden op de volgende inzameldag.

Met deze tips zorg je ervoor dat je afval in de container niet vastvriest:

 • Zet de container(s) in een berging of schuur als mogelijk of op een beschutte plek.
 • Leg een tak of een stuk karton tussen de deksel en de container. Zo vriest de deksel niet vast.
 • Het vastvriezen komt vooral voor bij de groene GFT+E container. Als de container leeg is, kun je een dunne krant of eierdoos op de bodem leggen. Dat neemt het vocht op en voorkomt voor een groot deel het vastvriezen.
 • Laat nat groente- en fruitafval goed uitlekken voordat je het in de GFT+E container doet. Hoe minder water erin zit, hoe minder kans op bevriezing.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?