De aanslag gemeentelijke en waterschapsbelastingen komt er aan

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

In februari ontvang je de jaarlijkse aanslag gemeentelijke en/of waterschapsbelastingen. Per post in jouw brievenbus of digitaal in jouw berichtenbox als je je hebt aangemeld voor MijnOverheid. Je ontvangt deze aanslag in opdracht van jouw gemeente van Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB). Meer weten? Lees dan verder.

Wist jij dat BSOB de belastingtaak voor jouw gemeente uitvoert?

Wij zorgen ervoor dat iedereen die belasting moet betalen (belastingplichtigen) een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Voor sommige belastingen hebben we een WOZ-waarde nodig. Deze bepalen wij ook. We zetten zoveel mogelijk belastingen van de gemeente op één aanslagbiljet. Zo weet je direct hoeveel belasting je voor het hele jaar moet betalen. Met jouw belastinggeld draag je bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in jouw gemeente.

Welke informatie vind je op de aanslag?

Op de aanslag zie je de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. Je krijgt ook informatie over hoe je kunt betalen, kwijtschelding kunt aanvragen of bezwaar maken. Op www.bs-ob.nl (Deze link gaat naar een andere website) vind je meer informatie. Ook vind je daar de Digitale Balie waar je veel zaken zelf kunt regelen. Kom je er niet uit? Bel BSOB via 088 – 551 00 00. Zij helpen je graag.

Ook zie je jouw nieuwe WOZ-waarde

Voor sommige belastingen (zoals bijvoorbeeld de onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting en eigenwoningforfait) hebben we een WOZ-waarde nodig. Deze bepalen wij ook. Hoe doen wij dat? Onze taxateurs werken met computermodellen. Zij vullen een model met allerlei gegevens over de woningmarkt. De computer analyseert de gegevens en huizenprijzen, de taxateur kijkt dit na en stelt vervolgens de WOZ-waarde vast. Meer weten over de WOZ-waarde? Bekijk onderstaande video of ga naar www.bs-ob.nl/WOZ.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Bel BSOB via 088-551 0000 of kijk op www.bs-ob.nl (Deze link gaat naar een andere website). Zij helpen jou graag! Je kunt ook zelf veel regelen via de Digitale Balie. Daar kun je inloggen met jouw DigiD.