Holocaust Memorial Day druk bezocht

Geplaatst op dinsdag 30 januari 2024

De Holocaust Memorial Day werd zondag 28 januari druk bezocht. Alle slachtoffers van de Holocaust en in het bijzondere de Joodse Udenaren die werden afgevoerd en vermoord, werden herdacht in het gemeentehuis in Uden.

Vrijheid is kwetsbaar, zeker in deze tijden is het daarom van groot belang om de Holocaust te blijven herdenken. Dat was de boodschap van de jaarlijkse Holocaust Memorial Day die werd gehouden in de Paul Rüpp zaal.

Het was een drukbezochte bijeenkomst met een indrukwekkende lezing van dr. Laurien Vastenhout. Zij is onderzoeker bij het NIOD-instituut voor Oorlogs-Holocaust – en Genocidestudies. De lezing werd afgewisseld met de traditionele elementen van de herdenking en muziek.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?