Holocaust Memorial Day druk bezocht

Geplaatst op dinsdag 30 januari 2024

De Holocaust Memorial Day werd zondag 28 januari druk bezocht. Alle slachtoffers van de Holocaust en in het bijzondere de Joodse Udenaren die werden afgevoerd en vermoord, werden herdacht in het gemeentehuis in Uden.

Vrijheid is kwetsbaar, zeker in deze tijden is het daarom van groot belang om de Holocaust te blijven herdenken. Dat was de boodschap van de jaarlijkse Holocaust Memorial Day die werd gehouden in de Paul Rüpp zaal.

Het was een drukbezochte bijeenkomst met een indrukwekkende lezing van dr. Laurien Vastenhout. Zij is onderzoeker bij het NIOD-instituut voor Oorlogs-Holocaust – en Genocidestudies. De lezing werd afgewisseld met de traditionele elementen van de herdenking en muziek.