Huldiging Tijmen Lelieveld als cyber agent

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2024

Maandag 5 februari was een bijzondere dag voor Tijmen Lelieveld uit Uden. Hij werd officieel gehuldigd tot junior cyber agent van gemeente Maashorst. Hij weet nu alles over crimineel gedrag op internet en kan helpen om inwoners van Maashorst daartegen te beschermen.

Tijmen (11) is de winnaar van alle kinderen uit Maashorst die de afgelopen maanden meededen aan het project Hack Shield (vertaling: schild/bescherming tegen online criminelen). Dat is een landelijk project voor kinderen tussen de 8-12 jaar. Het is bedoeld om kinderen bewust te maken van de gevaren die ze online lopen. Denk aan desinformatie, phishing, privacy schending, online pesten of misbruik van auteursrecht. Al meer dan 150.000 kinderen in 186 gemeenten doen mee. In Maashorst deden tot nu toe 149 kinderen mee. Tijmen deed mee met zijn hele klas (groep 7/8 van Integraal Kindcentrum Raam). Hij haalde de meeste punten van alle deelnemers in Maashorst.

Game

In de vorm van een spannende game op internet worden de deelnemers spelenderwijs opgeleid tot cyber agent. Ze leren niet alleen hoe je online gevaar kunt herkennen en voorkomen, maar ook hoe je je omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zo kunnen ze ook anderen weer helpen. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met de nieuwe cyber agenten in Maashorst.

Trots

Tijmen werd op school verrast door een bezoek van de locoburgemeester Ramona Sour en de wijkagente Lieke Maas. Hij ontving van hen een officieel certificaat en het Hack Shield paspoort. Sour: “Kinderen van jullie leeftijd zijn steeds vaker online. Jullie spelen games, appen en brengen veel tijd door op social media. Dat is natuurlijk leuk om te doen, maar dit online leven heeft ook een keerzijde. Omdat veel mensen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen, zijn ze een makkelijke prooi voor online criminelen. Als gemeente vinden we jullie online veiligheid heel belangrijk. We zijn dan ook hartstikke trots op alle nieuwe cyber agenten. Nu kunnen jullie ons helpen om andere mensen ook te wijzen op de risico’s én jullie kunnen hen laten zien waar ze op moeten letten!”

Zoektocht naar Cyber agenten gaat door

Ook na de huldiging blijft de gemeente Maashorst zoeken naar junior cyber agenten. Aspirant agenten kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl (Deze link gaat naar een andere website). Graag zelfs, want hoe meer cyber agenten, des te veiliger is de gemeente! Voor meer informatie zie: https://nl.joinhackshield.com/nl (Deze link gaat naar een andere website)

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?