Politiekids officieel van start met beëdiging

Geplaatst op dinsdag 27 februari 2024

Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

In het werkcafé van het gemeentehuis in Uden liet politiechef Addy ieder kind de Politiekids-eed luid en duidelijk uitspreken. Uit handen van agenten Henk en Ronny, BOA Ruud, veiligheids- en projectondersteuner Juul en wijkondersteuner Maaike kreeg de nieuwe lichting Politiekids een officieel uniform en werd de eed ondertekend.

De komende twaalf weken leren de Politiekids door allerlei activiteiten weerbaarder te worden, meer zelfvertrouwen te krijgen en goed samen te werken. Hiervoor zullen zij trainingen volgen bij Missie Maashorst en Compass. Ook krijgen de Poltiekids een kijkje in de keuken van politie en handhaving. De training wordt met een officieel examen afgesloten.

Politiechef Addy hoopt ook dat de kinderen ook meer zicht krijgen op wat de politie eigenlijk allemaal doet om iedereen veilig te houden. En misschien worden de Politiekids wel zo enthousiast dat ze later zelf bij de politie willen komen werken!

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?