Politiekids officieel van start met beëdiging

Geplaatst op dinsdag 27 februari 2024

Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

In het werkcafé van het gemeentehuis in Uden liet politiechef Addy ieder kind de Politiekids-eed luid en duidelijk uitspreken. Uit handen van agenten Henk en Ronny, BOA Ruud, veiligheids- en projectondersteuner Juul en wijkondersteuner Maaike kreeg de nieuwe lichting Politiekids een officieel uniform en werd de eed ondertekend.

De komende twaalf weken leren de Politiekids door allerlei activiteiten weerbaarder te worden, meer zelfvertrouwen te krijgen en goed samen te werken. Hiervoor zullen zij trainingen volgen bij Missie Maashorst en Compass. Ook krijgen de Poltiekids een kijkje in de keuken van politie en handhaving. De training wordt met een officieel examen afgesloten.

Politiechef Addy hoopt ook dat de kinderen ook meer zicht krijgen op wat de politie eigenlijk allemaal doet om iedereen veilig te houden. En misschien worden de Politiekids wel zo enthousiast dat ze later zelf bij de politie willen komen werken!