Bouwrijp maken plangebied Centrum Uden-Zuid gestart

Geplaatst op maandag 25 maart 2024

De bouwontwikkelingen in het plangebied Centrum Uden-Zuid zijn vandaag officieel gestart met het bouwrijp maken van het gebied, gelegen tussen de Muntmeester, Sesterlaan en Wislaan. Deze woningbouwlocatie biedt ruimte voor de bouw van 50 duurzame woningen, zowel koop als huur.

In dit nieuwbouwproject bij het Sesterpark worden 50 duurzame woningen gebouwd, waaronder 26 koopwoningen die inmiddels zijn verkocht en 24 huurwoningen. Het ontwerp voor de nieuwe woonplek heeft een autoluwe opzet met veel groene ruimtes. Parkeergelegenheid wordt aangelegd achter de woningen in hofjes, waardoor auto's uit het zicht blijven.
Wethouder Franko van Lankvelt (Wonen): “Met deze woningen geven we weer een impuls aan het woningaanbod in onze gemeente en bieden we mensen de mogelijkheid te wonen in mooie omgeving met diverse voorzieningen in de buurt.”

Werkzaamheden

We starten met het bouwrijp maken van het terrein aan de zijde van de Muntmeester. Daarna is het terrein bij de Wislaan aan de beurt, naar verwachting is dit medio april.

Eerst wordt de riolering aangelegd en aansluitend de aan- en afvoerwegen voor het bouwverkeer. Selten Aannemingsbedrijf uit Uden voert de werkzaamheden uit die lopen tot eind mei. Daarna gaat de bouwer aan de slag. De nutspartijen komen pas begin 2025 in beeld, nadat de buitenzijde van de woningen klaar is. Definitieve inrichting van de omgeving vindt plaats voor oplevering van de woningen. We verwachten dat eind 2025 alle werkzaamheden volledig zijn afgerond.

Bereikbaarheid

Het bouwrijp maken kan uitgevoerd worden zonder afsluiting van doorgaande wegen. Wel zullen delen van het Sesterpark gedurende de werkzaamheden worden afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er zal echter voldoende ruimte beschikbaar blijven om door het park te blijven wandelen.