Wie verdient volgens jou een Koninklijke Onderscheiding in 2025? Aanmelden kan nu!

Geplaatst op dinsdag 30 april 2024

Lintjesregen

Ieder jaar reikt de burgemeester namens de Koning Koninklijke Onderscheidingen uit aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Dit staat ook bekend als ‘lintjesregen’. Dit jaar hadden we in de gemeente Maashorst de eer om aan 27 inwoners een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken tijdens deze dag.

Wanneer verdient iemand een Koninklijke Onderscheiding?

Misschien ken jij ook iemand die zo’n Koninklijke Onderscheiding verdient. Iemand die vrijwilligerswerk doet, op een bijzondere manier zijn of haar baan invult of wellicht beide tegelijk. We vragen dit jaar om meer vrouwen aan te melden. De afgelopen jaren zien we namelijk vooral aanmeldingen voor mannen. En vergeet ook zeker niet de vrijwilliger die op de achtergrond actief is! De uitgebreide informatie over wie in aanmerking kan komen voor een Koninklijke Onderscheiding staat op www.lintjes.nl. (Deze link gaat naar een andere website)

Hoe vraag je een Koninklijke onderscheiding aan?

Om een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen neem je eerst contact op met afdeling Kabinetszaken. Zij vertellen je of deze persoon inderdaad in aanmerking kan komen. Ze zullen je dan ook uitleggen hoe de aanvraag precies in zijn werk gaat. Het aanvraagformulier kun je alvast bekijken op www.lintjes.nl. (Deze link gaat naar een andere website)

Aanvragen kan tot 15 juni 2024

Aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding in 2024 moet je vóór 15 juni a.s. inleveren. Wil je het lintje laten uitreiken op een andere dag dan 26 april? Dan moet er sprake zijn van een bijzondere gelegenheid. De aanvraag moet je dan 6 maanden van tevoren inleveren.

Contact

Ben je van plan om voor iemand een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen? Dan neem je contact op met afdeling Kabinetszaken. Telefoonnummer 0413-281911 of per mail: kabinetszaken@gemeentemaashorst.nl