Gevechtsvliegtuigen verzorgen herdenkingsvlucht boven Soesterberg

Geplaatst op donderdag 2 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024 brengen gevechtsvliegtuigen, afkomstig van Vliegbasis Volkel een eregroet tijdens de jaarlijkse dodenherdenking over het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. De vliegbewegingen vinden plaats tussen 11:00 uur en 14:00 uur.

De Koninklijke Luchtmacht verzorgt al een aantal jaren deze eregroet boven het monument voor de gevallenen op Vliegbasis Soesterberg.

Tijdens de zogenaamde missing man formatie vliegen een viertal gevechtsvliegtuigen recht over het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Hierbij verlaat één van de gevechtsvliegtuigen de formatie en symboliseert zo de gevallen kameraden.

Wilt u meer weten over deze en andere vliegbewegingen? Kijk dan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen (Deze link gaat naar een andere website). Heeft u een vraag of ervaart u hinder van de vluchten dan kunt u dit kenbaar maken via luchtmacht.nl/geluidshinder. (Deze link gaat naar een andere website)