Vele regen vertraagt groenonderhoud

Geplaatst op maandag 10 juni 2024

Door de vele regen in de afgelopen maanden kunnen we het groenonderhoud niet overal uitvoeren zoals gewoonlijk. Sommige wegen en terreinen staan nog onder water, waardoor we onze werkzaamheden moeten aanpassen.

Problemen door veel water

In veel delen van gemeente Maashorst is de bodem erg nat door de vele regen. Dit water verdwijnt pas na een droge periode. Waar mogelijk, nemen we maatregelen zoals het doorspuiten van duikers (verbindingsbuizen) om water af te voeren. Door het hoge grondwaterpeil lukt dit helaas niet overal. We moeten wachten tot het water gezakt is om de duikers en sloten te controleren.

Groenonderhoud

De aanhoudende regen zorgt ook voor problemen bij het groenonderhoud. In sommige gebieden kunnen we het gras niet maaien en de hagen niet knippen omdat de bodem te nat is. Machines zouden wegzakken en de bodem beschadigen. Door de combinatie van regen en hoge temperaturen groeit er veel onkruid op de bestrating en in onze plantvakken. Zodra het weer beter wordt, halen we dit in met schoffelen, maaien en knippen.

Nog even geduld dus! We pakken snel de draad weer op.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?