Gemeenteraad draagt Hans van der Pas voor als nieuwe burgemeester Maashorst

Geplaatst op donderdag 21 december 2023

Donderdagavond 21 december stemde de gemeenteraad van Maashorst in met de voordracht van Hans van der Pas als nieuwe burgemeester voor gemeente Maashorst. De raad hoopt hem zo spoedig mogelijk te kunnen installeren als burgemeester.

De gemeenteraad stemde voor de voordracht van Hans van der Pas, nadat de raad kennis had genomen van het advies van de vertrouwenscommissie. Deze commissie bereidde de afgelopen maanden de werving voor en voerde de selectiegesprekken. Er solliciteerden in totaal 15 personen, waaronder 3 vrouwen en 12 mannen. Daaronder waren 12 sollicitanten met een achtergrond als (oud)burgemeester of wethouder (of overheidsfunctie) en 3 personen met een achtergrond in de particuliere sector/vrije beroepen.

Hans van der Pas

Wie is Hans van der Pas?

Hans van der Pas is vanaf 2014 burgemeester van de gemeente Rhenen. Daarvoor was hij een periode wethouder in de gemeente Bernheze. Ook is hij 12 jaar lang raadslid in diezelfde gemeente geweest. Hij heeft dus een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hans van der Pas is geboren en opgegroeid in Heesch en heeft naaste familie wonen in Schaijk, die hij wekelijks bezoekt. Daardoor kent hij de mensen en cultuur van Noordoost-Brabant. Hierover zegt hij: “Na een prachtige periode in Rhenen is dit mijn moment om de stap terug te zetten naar het zuiden. De stap naar de gemeente Maashorst.” Tijdens de gesprekken maakte hij op de vertrouwenscommissie een enthousiaste en ontspannen indruk. Hij heeft processen scherp op zijn netvlies staan en is inhoudelijk goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de gemeente Maashorst en de regio. De vertrouwenscommissie heeft op basis van de gevoerde gesprekken de overtuiging dat hij kracht en warmte uitstraalt en dat hij daarom voor alle inwoners van de gemeente Maashorst een echte burgervader kan zijn.

Vervolg benoeming

De aanbeveling om Hans van der Pas te benoemen, wordt nu eerst voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ter afsluiting van de procedure ondertekent de Koning het Koninklijk benoemingsbesluit. Hierna kan Hans van der Pas in een raadsvergadering worden beëdigd door de Commissaris van de Koning. Daarna is de burgemeester officieel in functie.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?