Vraag het de boswachter: drones

Geplaatst op woensdag 23 november 2022

Iedere maand wordt een van de boswachters in het natuurgebied De Maashorst een vraag gesteld die leeft bij de bezoekers van het natuurgebied. Deze keer een vraag over drones.

Mag ik met een drone vliegen boven natuurgebied De Maashorst (en Herperduin)?

Boswachter Wouter van den Dungen: “Boven het gehele natuurgebied mag niet gevlogen worden zonder toestemming van de autoriteiten. Dat geldt voor alle drones en heeft alles te maken met de veiligheid van het vliegverkeer bij vliegbasis Volkel. Toch zien we nog wel eens mensen met drones in het gebied. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op, maar is niet alleen verboden in verband met het vliegverkeer maar ook niet wenselijk met het oog op natuur. Het vliegen met drones verstoort in het wild levende dieren en vogels.

Daarnaast staan er ook pittige boetes op het vliegen van drones in natuurgebied De Maashorst. Boetes beginnen met ongeveer 150 euro en lopen op als er sprake is van meer gevaar of als er al vaker een boete is uitgeschreven. Processen-verbaal worden altijd doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie en je loopt het risico dat je drone in beslag wordt genomen."

Daarom deze tip van Wouter: “In de natuur kun je prachtige plaatjes schieten van planten en dieren, maar doe dat vanaf de grond en zorg dat je niets verstoort. Het is natuurlijk ook veel leuker om ze zelf door de kijker te zien."

Wilt u meer weten over de regels die gelden voor het vliegen met drones? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?