Verloting kavels De Ruiter geslaagd

Geplaatst op donderdag 8 december 2022

Gisteravond vond de verloting van de 23 zelfbouwkavels in plangebied De Ruiter plaats in het gemeentehuis. Omdat de hoeveelheid inschrijvingen (ruim 120) het aanbod ruimschoots overtrof, werd de verloting van de bouwkavels van de 4 tweekappers en 19 vrijstaande woningen in tweeën geknipt. De notaris heeft alle 23 bouwkavels via de verloting kunnen toekennen. Voor de gelukkigen die de kavel van hun keuze konden reserveren, start nu het officiële verkoopproces. De inschrijvers die niet werden ingeloot, konden hun naam laten toevoegen op de reservelijst.

Franko van Lankvelt, wethouder wonen, was ook aanwezig bij de verloting: “De vraag naar woningen, ook zelfbouwkavels, is groot. Ontzettend fijn dus dat de kopers binnenkort aan de slag kunnen met hun nieuwe woning. We verwachten dat het terrein begin 2e kwartaal 2023 bouwrijp is en dan kan de schop de grond in. De Ruiter is een prachtig stukje Uden met natuur op loopafstand. We gaan dit woongebied ook groen inrichten.”

Het woningbouwplan De Ruiter is de laatste fase in de ontwikkeling van de woonwijk Hoenderbos in Uden-Zuid. De 23 kavels maken deel uit van een groter woningbouwplan waar later ook Area, BPD Gebiedsontwikkeling, Bouwcombinatie Uden-Zuid (Hendriks Coppelmans) en Van Wanrooij Projectontwikkeling huur- en koopwoningen gaan bouwen. Het volgende plan waar gemeentelijke kavels uitgegeven zullen worden, is Eikenheuvel, grenzend aan De Ruiter. Dit plan is nog in ontwikkeling en het zal nog enige tijd duren voordat de verkoop van deze kavels (minimaal 30) kan starten

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?