Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Frans Jorissen

Geplaatst op vrijdag 16 december 2022

Donderdag 15 december 2022 heeft de heer Frans Jorissen uit Uden uit handen van loco-burgemeester Harold van den Broek, een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

De heer F.W.M Jorissen ontvangt de onderscheiding vanwege de volgende verdiensten:

1999-heden

Keurmeester voor Keuring. Veilige Speeltoestellen De heer Jorissen is keurmeester van speeltoestellen bij de basisscholen in Uden.

2002-heden

Bestuurslid Stichting Schoolsport Uden (SSU). De heer Jorissen is betrokken bij vele projecten van SSU (schoolvoetbal, schoolsportolympiade, wandelvierdaagse, gymproject ‘de sportieve school’. Binnen het project ‘de sportieve school’ is de heer Jorissen de linking pin tussen SSU en de scholen. Vanaf 2011 is hij bestuurslid in de functie van penningmeester.

2008-2018

Bestuurslid en tekstschrijver koor en tekstgroep Mistral Koor Mistral verzorgt vieringen in de Kruisherenkapel. Dit zijn thema vieringen en de heer Jorissen schrijft hiervoor toepasselijke teksten.. Ook schrijft hij teksten voor liederen van het koor. Van 2008-2018 had de heer Jorissen zitting het in bestuur. Van 2018 tot heden verricht hij nog vele hand- en spandiensten voor de vieringen.

2010-heden

Coördinator Stichting Leergeld Maashorst De heer Jorissen is mede-oprichter van Stichting Leergeld. Als coördinator was hij verantwoordelijk voor het aansturen van de organisatie en de intermediairs. Hij was het gezicht van Stichting Leergeld en mede-verantwoordelijk voor de contacten met betrokken gemeenten. Vanaf 2021 is de heer Jorissen nog actief als adviseur en vrijwilliger, niet meer in de functie van coördinator.

2018-heden

Vrijwilliger bij Zorgcentrum Sint Jan in Uden De heer Jorissen helpt als vrijwilliger de ontmoetingsruimte te versieren rondom de feestdagen en thema’s van de seizoenen. 1983-heden Mantelzorger Vanaf 1983 is de heer Jorissen mantelzorger voor zijn echtgenote. De heer Jorissen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?