Commissie benoemd voor selecteren kandidaten Vrijwilligerspenning

Geplaatst op woensdag 5 april 2023

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 28 maart acht inwoners benoemd tot leden van de Commissie Vrijwilligerspenning Maashorst. Deze commissie gaat aan de slag om de aanmeldingen van kandidaten voor de penning te selecteren. Aanmelden kan nog tot 30 april.

Harold van den Broek, wethouder: “We kregen gelukkig genoeg reacties op onze oproep voor de nieuwe commissie. We wilden namelijk een stevige commissie samenstellen met mensen die veel weten van vrijwilligerswerk in onze gemeente en die beschikken over een groot netwerk. Daarnaast wilden we graag dat elke kern van onze gemeente in de commissie is vertegenwoordigd. Dat is gelukt! We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat zij in deze samenstelling gaan zorgen voor een goede selectieprocedure en voordracht van kandidaten voor de vrijwilligerspenningen van Maashorst. We wensen hen daarbij heel veel succes en plezier!”

De nieuwe Commissie Vrijwilligerspenning Maashorst bestaat uit:

Naam Vertegenwoordiger van
Angelique Vriends Volkel
Dominicus van Schaick Reek
Gerard Selten Zeeland
Gert de Goede Uden
Gijs de Louw Jeugdvrijwilligers/jongerenwerk
Jan van der Linden Schaijk
Jeanne van der Leest Uden
Jurgen van Gerwen Odiliapeel

Procedure

De aanmelding van kandidaten voor de vrijwilligerspenning staat open tot 30 april aanstaande. Na die datum gaat de commissie aan de slag om uit de aanmeldingen één volwassen en één jeugdvrijwilliger te selecteren in vijf categorieën:

 1. kunst, cultuur en onderwijs
 2. sociaal-cultureel werk (al het werk dat zich afspeelt in o.a. de wijkcentra, jeugdhuizen, activiteitencentra)
 3. sociale en maatschappelijke zorg (zorg voor de individuele medemens)
 4. sport en recreatie.
 5. duurzaamheid, natuur, ecologie en milieu.

Meer informatie over wie in aanmerking komt voor een penning en het aanmeldformulier vindt u op de website van de gemeente (Deze link gaat naar een andere website).

Uitreiking

De vrijwilligerspenningen worden uitgereikt tijdens een speciale, feestelijke bijeenkomst in juni. De geselecteerde kandidaten worden dan verrast en ontvangen een oorkonde, penning en een geldbedrag, dat ze mogen besteden aan hun vrijwilligerswerk.

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?