Boekelsedijk wordt fietsstraat

Geplaatst op woensdag 26 april 2023

De Boekelsedijk tussen de tunnel onder de N264 en de Hoge Randweg is aan groot onderhoud toe. Maashorst maakt van de gelegenheid gebruik om de weg in te richten als fietsstraat. Het college van B en W heeft vandaag ingestemd met het ontwerp.

De wegconstructie van de Boekelsedijk is aan het einde van de levensduur en moet compleet vervangen worden. De weg wordt opnieuw ingericht, nu als fietsstraat. Dat betekent overigens niet dat er geen autoverkeer meer mag zijn. Autogebruik is toegestaan, maar dat wordt beperkt door de inrichting. Het asfalt wordt bijvoorbeeld rood, net als een fietspad of fietsstrook. Dat maakt goed duidelijk dat de auto er te gast is.

De fietsstraat is onderdeel van de route vanuit Volkel naar het centrum van Uden. Het ontwerp van de nieuwe inrichting is opgesteld samen met een klankbordgroep van omwonenden, het Fietsforum Uden, gebiedsplatform Uden Zuid en de Dorpsraad Volkel. Daarbij is gekeken naar hoe autoverkeer ontmoedigd kan worden om vanuit Velmolen Oost via Volkel het gebied te verlaten. Want dat wordt door veel bewoners gezien als ongewenst verkeer.

Wethouder Jeroen van den Heuvel (Beheer en inrichting openbare ruimte, Duurzaamheid): “Fietsers hebben in Maashorst een streepje voor, zo is afgesproken in ons bestuursakkoord. Met dit ontwerp is meteen duidelijk waar de fiets voorrang heeft. Fietsers krijgen de ruimte in deze veelgebruikte route tussen Volkel en het centrum van Uden; een goede reden om de auto vaker te laten staan.”

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?