Nieuwe laadpalen in de gemeente Maashorst

Geplaatst op donderdag 22 juni 2023

In gemeente Maashorst staan al op veel plaatsen laadpalen in de openbare ruimte. Door de groei van het aantal elektrische auto’s, groeit de vraag naar meer laadpalen. Daarom plaatsen wij in samenwerking met Vattenfall regelmatig nieuwe laadpalen in alle kernen. Inwoners die niet op eigen terrein hun elektrische auto kunnen laden, kunnen ook zelf een laadpaal in hun buurt van hun huis aanvragen. Maar dat betekent niet dat ze daar ook altijd mogen parkeren, die plek is alleen voor het opladen.

Betekenis verkeersborden bij laadpalen

verkeersbord laadpaalVanaf 1 januari 2023 is dit bord toegevoegd aan het RVV1990. Dit bord betekent: “Parkeergelegenheid alleen bestemd voor het opladen van elektrische voertuigen”. Dat betekent dat hier alleen auto’s geparkeerd mogen worden die aan het laden zijn.
Reden voor deze wijziging is dat de wetgever vond dat bij alle laadpalen dezelfde borden moeten komen staan. Hiervoor plaatste elke gemeente eigen versies van borden en onderborden met de bedoeling dat op deze parkeerplaats alleen voor opladen elektrische voertuigen bedoeld is. Dat wordt nu samengevat in één bord.

Plekken nieuwe laadpalen

In de week van maandag 26 tot en met 30 juni 2023 plaatst Vattenfall weer 43 nieuwe laadpalen, op de hieronder genoemde plekken. Die geven aan waar de laadpaal ongeveer komt te staan. Ze horen dus niet bij dat huisadres, en de laadpaal kan ook aan de overkant van de straat of in een zijstraat staan. Wij hebben vorig jaar en dit jaar alle locaties bekeken en afgestemd met Vattenfall. Toen zijn ook de benodigde besluiten genomen. Tegen de plaatsing is dan ook geen bezwaar meer mogelijk.

Locaties nieuw te plaatsen laadpalen tussen 26 en 30 juni 2023

 • Muntmeester 164 Uden
 • Muntmeester 457 Uden
 • Rooijsestraat 6 Uden
 • Morene 108 Uden
 • Broekmorgen 28 Uden
 • Burgerveld 33 Zeeland
 • Bermershof 251 Uden
 • Basstraat 17 Uden
 • Klarinetstraat 45 Uden
 • Burgemeester Buskensstraat 62 Uden
 • Korenmijt 3 Uden
 • Muntmeester 130 Uden
 • Den Brier 231 Uden
 • Heufkens 309 Uden
 • Bijland 508 Uden
 • Wachtendonk 101 Uden
 • Wijsthoek 602 Uden
 • Wijsthoek 143 Uden
 • Rentmeestershoef 155 Uden
 • Verlengde Velmolen 7 Uden
 • Herpenstraat 40 Uden
 • Kerkstraat 37b Zeeland
 • Schoolstraat 49 Zeeland
 • Mackenhof 39 Schaijk
 • Ekstershoef 12 Schaijk
 • Imkerstraat 13 Schaijk
 • Kapelanieplein 4 Schaijk
 • Brouwershof 40 Reek
 • Wethouder Zegersstraat 63 Reek
 • Meester van Coothstraat 2 Uden
 • Hoenderbosplein 101 Uden
 • Oranjestraat 20 Uden
 • Schoutenhoek 601 Uden
 • Heufkens 102, Uden
 • Sieberg 605 Uden
 • Vaarzenhof 609 Uden
 • Zwingelhof 9 Schaijk
 • Burg van Rijckevorselstraat 30 Schaijk
 • Germenzeel 501 Uden
 • Burgerveld 5 Zeeland
 • Eikenboogstraat 5 Zeeland
 • Handboogstraat 22 Zeeland
 • Hoenderbosplein 11 Uden

Maashorst heeft samen met Vattenfall gekeken naar de locaties en spreiding van de laadpalen. Vaak staan daar al elektrische auto’s geparkeerd. Het reserveren van parkeerplaatsen voor het laden van elektrische auto’s zorgt dus niet direct voor meer parkeerdruk. Samen met laadpunten van particulieren en bedrijven gaan deze laadpalen ervoor zorgen dat er in Maashorst voldoende laadcapaciteit voor elektrische auto’s beschikbaar is.

Laadpaal aanvragen

Inwoners die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein te laden kunnen ook zelf een aanvraag doen voor plaatsing van een laadpaal in de openbare ruimte. Dat kan via incharge.vattenfall.nl/openbare-laadpalen (Deze link gaat naar een andere website) (Deze link gaat naar een andere website). Wilt u weten waar nu al laadpalen in uw buurt staan? Kijk dan op www.oplaadpalen.nl (Deze link gaat naar een andere website)

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?