Mantelzorgcompliment 2023

Geplaatst op dinsdag 4 juli 2023

Mantelzorgers zorgen voor langere tijd voor een chronisch zieke of hulpbehoevende partner, familielid of vriend. Dat kan een echtgenoot, vader of moeder zijn, maar ook een kind, tante of buurman.

Mantelzorg is vrijwillige en onbetaalde zorg. Gemeente Maashorst wil voor mantelzorgers graag iets terug doen. Daarom reiken we ook dit jaar weer het Mantelzorgcompliment uit, rond de Dag van de Mantelzorg. De Dag van de Mantelzorg is op vrijdag 10 november 2023.

Aanvragen mantelzorgcompliment Odiliapeel, Volkel en Uden

Lees meer over het aanvragen van het mantelzorgcompliment in Odiliapeel, Volkel en Uden. (Deze link gaat naar een andere website)

Aanvragen mantelzorgcompliment Reek, Schaijk en Zeeland

Lees meer over het aanvragen van het mantelzorgcompliment in Reek, Schaijk en Zeeland. (Deze link gaat naar een andere website)

Bijeenkomst voor mantelzorgers

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Elk jaar organiseren wij een bijeenkomst voor mantelzorger(s). Dit om mantelzorger(s) persoonlijk in het zonnetje te zetten. Hoe de Dag van de Mantelzorg dit jaar eruit komt te zien, is nog niet helemaal bekend. Op een later tijdstip informeren wij daar graag over. Houd onze website en de weekbladen in de gaten voor meer informatie.

Mantelzorgcompliment 2024

Dit jaar (2023) is het laatste jaar dat het Mantelzorgcompliment uitgedeeld wordt op de manier zoals je altijd gewend was. Nu we Maashorst zijn geworden, gaan we dit in 2024 op een andere manier regelen. Het mantelzorgcompliment blijft natuurlijk bestaan, maar op een andere manier. Hierover volgt later informatie op de website en in de weekbladen.

Ondersteuning mantelzorger

Als mantelzorger moet je vaak veel ballen in de lucht houden. Ondersteuning is daarom erg belangrijk. In Maashorst wordt deze taak van ondersteuning uitgevoerd door ONS welzijn en de zorgcoöperaties. Kijk op de website van ONS Welzijn (Deze link gaat naar een andere website) en de zorgcoöperaties voor het aanbod van mantelzorgondersteuning.

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?