SILO opent dan nu écht haar deuren

Geplaatst op dinsdag 11 juli 2023

Afgelopen woensdag 5 juli heeft SILO haar deuren officieel geopend. Onder het toeziend oog van genodigden, vrienden, familie en andere nieuwsgierigen werd het nieuwe, gedurfde concept aan iedereen uitgelegd.

SILO is een samenwerking tussen Campus Uden en gemeente Maashorst en staat voor Social Innovation and Learning Organization. Het team van SILO bestaat uit vier ‘Rising Stars’ die de marketing voor Explore Maashorst voor hun rekening gaan nemen.

Unieke kans

De aftrap van de avond werd gedaan door Guus Daanen, intiatiefgever bij Campus Uden. ‘’Wat wij gaan doen, in deze samenstelling, wordt nog nergens in Nederland zo gedaan. De opdrachten worden meestal neergelegd bij de gevestigde bureaus, waardoor jong talent niet in beeld komt. Wij bieden de jongeren hiermee echt een unieke kans’’, zegt Daanen. 

De vier jonge enthousiastelingen worden begeleid, ondersteund en geholpen door experts op verschillende vakgebieden. Denk hierbij aan persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan vakinhoudelijke feedback op bijvoorbeeld gemaakte foto’s of geschreven teksten. Of hulp krijgen bij het opzetten van een marketingcampagne of strategie. Dit om zo, stap voor stap, klaargestoomd te worden voor het echte werkveld.

Openingswoord SILOWethouder Jeroen van den Heuvel deed tijdens de opening met een kort woordje ook een duit in het zakje. ‘’Met hetgeen wat wij hiermee in werking zetten, laten wij zien dat wij lef hebben. Dat is voor onze gemeente een belangrijke kernwaarde.’’

Rising Stars

Kas bij de CampusDe vier Rising Stars, die hun fysieke intrek hebben genomen bij de nieuwe kas bij Campus Uden, hielden ieder ook een eigen praatje. Rising Star Valentijn van der Hoeven: ‘’Vanaf vandaag stappen wij SILO officieel binnen. Een plek waar onze ideeën de hoogte in schieten en creativiteit niet in te kaderen is. Ik kijk ontzettend uit naar de uitdagingen die wij mogen gaan tackelen.’’

Aan het eind van de avond kregen alle aanwezigen een klein presentje mee. Een klein zakje met graankorrels. ‘’Het is echt een symbolisch cadeautje. Graankorrels moeten groeien. En dat moeten de Rising Stars ook‘’, aldus Sam van den Elzen, Rising Star.

Kom gerust langs voor een kopje koffie in onze kas bij ’t Handelshuys (Podiumhuys) Udenseweg 2, Uden

Wouter Frijns
Rising Star SILO Maashorst

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?