Woensdag 30 augustus staat KCA-wagen weer in Schaijk

Geplaatst op maandag 14 augustus 2023

Klein chemisch afval (KCA) is een verzamelnaam voor huishoudelijk afval waar schadelijke stoffen inzitten. Van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. KCA kun je inleveren bij de milieustraat. Voor de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland is dat nu nog het Duurzaamheidsplein in Oss. Inwoners van Odiliapeel, Uden en Volkel leveren KCA in bij de milieustraat in Uden.

Wat en waarom?

Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland hun klein chemisch afval dichterbij kunnen inleveren, wordt dit jaar op een aantal momenten een KCA-wagen ingezet. Aan het einde van het jaar kijken we of een dergelijk inleverpunt voorziet in een behoefte en ook in 2024 wordt ingezet. Het gaat alleen om het inleveren van KCA, niet om elektrische apparaten, frituurvet en dergelijke. Twijfel je of iets chemisch afval is? Zoek het op in de afvalscheidingswijzer van Milieucentraal: www.afvalscheidingswijzer.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Wanneer en waar?

De KCA-wagen van Renewi staat bij Dorpshuis De Phoenix (Pastoor van Winkelstraat 11) op  woensdag 30 augustus van 13.00 - 18.00 uur. Het nadrukkelijke verzoek om het KCA persoonlijk te overhandigen en alleen tussen genoemde tijden. Het is gevaarlijk afval! Om gevaarlijke situaties te voorkomen, mag het KCA niet van tevoren al op de locatie neergezet worden.

Waar kan KCA nog meer heen?

Spaarlampen en batterijen kun je ook kwijt in speciale bakken bij o.a. supermarkten en doe het zelf zaken. Oude medicijnen en gebruikte naalden kun je gratis inleveren bij de apotheek.

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?