Vissterfte in visvijver De Kleuter

Geplaatst op woensdag 30 augustus 2023

In visvijver De Kleuter in Uden zijn dode karpers aangetroffen. De karpersterfte wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een virus. Het virus heeft niets te maken met de waterkwaliteit. En is niet schadelijk voor mensen of andere dieren.

Verboden te vissen

Om verspreiding van het virus te voorkomen is het verboden om te vissen. Ook raden wij aan om contact met water te vermijden en geen honden te laten zwemmen. Hiermee willen we voorkomen dat het virus wordt overgebracht naar andere wateren.

Vervolg

Samen met Hengelsportvereniging de Kleuter, Waterschap Aa & Maas en NVWA blijven we de situatie in de gaten houden. Zie je een dode vis? Meld dit dan via ons digitale meldformulier (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?