Maashorstse Veteranendag is een traditie om te koesteren

Geplaatst op dinsdag 19 september 2023

Elk jaar organiseren de gemeente en de Stichting Udense Veteranen de Veteranendag. Deze bijzondere dag vond afgelopen zaterdag 16 september plaats in Uden. Voor de genodigden had de organisatie een gevarieerd programma samengesteld met een hapje en een drankje. En met vooral veel mogelijkheden om bij te praten met elkaar.

Belangrijke traditie

De gemeente en de Stichting Udense Veteranen organiseren al jaren de Veteranendag als blijk van waardering. “Een traditie die we willen koesteren”, vertelt burgemeester Donders – de Leest. “Juist omdat we zoveel bewondering hebben voor deze veteranen, die zich ingezet hebben voor de vrede en veiligheid van ons allemaal.“

Warm ontvangst

Op deze dag komen veteranen jong en oud en van alle onderdelen van de krijgsmacht samen. In het gemeentehuis werden zij warm ontvangen met koffie en gebak. Burgemeester Donders – de Leest bedankte in haar toespraak de veteranen voor hun moed en inzet. Ze had hierbij ook aandacht voor iedereen die deel is van het thuisfront van de veteraan. Commodore J. van Deventer van het Air Combat Command sprak nog enkele mooie woorden in de Paul Rüpp zaal van het gemeentehuis.

Stilstaan en ontmoeten

De genodigden stonden ook samen stil bij het graf van Azdin Chadli, in 2009 op 20 jarige leeftijd omgekomen in Afghanistan. Ter ere van hem zal Rijkswaterstaat een naambord plaatsen op viaduct Slabroek. Het programma bestond zaterdag verder vooral uit ontmoeten. Later op de middag was er een luchtbuks schietcompetitie en werd er gezamenlijk nog wat gegeten.

Vaker ontmoeten in Veteranencafé

Ton van Hooff is vanaf zaterdag de nieuwe voorzitter van Stichting Udense Veteranen. Hij heeft tijdens de bijeenkomst het stokje overgenomen van Arthur Jongeneelen. Wie gediend heeft bij één van de onderdelen van de krijgsmacht en ook wil aansluiten, kan zich aanmelden bij de Stichting Udense Veteranen. Deze stichting is er voor alle veteranen uit Odiliapeel, Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland. Elke eerste dinsdag van de maand organiseert de stichting een Veteranencafé in zaal Witlox in Uden.

Meer nieuws

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

 • Inloopdagen omgevingsvisie

  11 jun 2022 - Tijdens de inloopdagen in de dorpen halen we in een open gesprek met inwoners/ondernemers graag op wat hún verwachtingen en ideeën voor de toekomst (periode 2030-2040) zijn, rondom de leefomgeving.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?