Intentieovereenkomst voor herontwikkeling locatie PiusX

Geplaatst op vrijdag 29 september 2023

Deze week ondertekenden Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven en de gemeente Maashorst een intentieovereenkomst. Hierin staan afspraken om te komen tot de herontwikkeling van de locatie van de voormalige Pius X kerk en pastorie. De initiatiefnemers willen op deze locatie circa 85 appartementen voor meerdere doelgroepen realiseren en een gezondheidscentrum. Het gaat om koop- en huurappartementen, zowel sociale huur als in het middensegment.

De ondertekening is een belangrijke stap in de plannen voor een nieuwbouwlocatie. De komende tijd gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente verder uitzoeken of het plan zowel qua invulling als financiën haalbaar is.

Wethouder Franko van Lankvelt (wonen) is blij met het initiatief: “Als gemeente willen we graag meewerken aan een nieuwe invulling voor deze locatie. Het plan levert woningen voor jongeren, ouderen en gezinnen. Goede en passende seniorenwoningen zorgen ook nog eens voor doorstroom op de woningmarkt, omdat andere woningen vrij komen.”

“De herontwikkeling wordt een plan voor iedereen. De koop- en huurappartementen verschillen in woonoppervlakte, zo zijn deze geschikt voor meerdere doelgroepen en komen we tegemoet aan alle maatschappelijke woonwensen. De nieuwe bewoners wonen straks heerlijk in een gasloos appartement dat klaar is voor de toekomst”, aldus Karin Wagemakers van Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven.

Pius X is een voormalig kerkgebouw met pastorie. De kerk is al geruime tijd gesloten en sinds 2009 in eigendom van de Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven. Voor het realiseren van de nieuwbouw, zullen het kerkgebouw en de pastorie gesloopt worden. De aanwezige toren is van monumentale waarde en zal blijven staan. Welke invulling de toren krijgt, is nog niet bekend. 

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?