Barli behaalt keurmerk als sociale ondernemer

Geplaatst op vrijdag 12 januari 2024

Barli in Uden werd onlangs gecertificeerd voor het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf ontving daarvoor het keurmerk: PSO-trede 2 (Prestatieladder Socialer Ondernemen).

Barli is een bouwbedrijf in Uden gespecialiseerd in de ontwikkeling van modulaire woningen, waarbij het zoveel mogelijk gebruik maakt van hout en herbruikbare materialen. Er werken ongeveer 170 medewerkers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Barli behaalde onlangs de tweede trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat is een meetinstrument waarmee bedrijven kunnen laten zien in welke mate ze investeren in mensen uit kwetsbare groepen.

Mooi voorbeeld

Wethouder Gijs van Heeswijk van gemeente Maashorst kwam het bedrijf feliciteren met het behaalde certificaat. “Dit resultaat past helemaal bij de bedrijfsfilosofie van Barli”, aldus Van Heeswijk. “Zoals op hun website staat, zijn de mensen van Barli ‘aanpakkers met een missie’. Met deze certificering laten ze zien dat ze sociaal ondernemerschap serieus nemen en inderdaad de daad bij het woord voegen. Hiermee onderstrepen ze dat iedereen moet kunnen meedoen, ook de mensen die nét wat meer begeleiding nodig hebben of bijvoorbeeld een specifieke inrichting van hun werkplek. Wij zijn trots op bedrijven zoals Barli en hopen van harte dat nóg meer bedrijven in onze gemeente deze aanpak volgen!”

Voucher

Gemeente Maashorst wil zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Daarom verplicht de gemeente bijvoorbeeld haar opdrachtnemers om een deel van de opdrachtsom te besteden aan het bieden van werkgelegenheid aan mensen uit kwetsbare groepen. Met een PSO-certificaat toont een opdrachtnemer aan dat hij duurzaam voldoet aan deze eis. Om bedrijven te ondersteunen zo’n certificering te behalen, stelt Maashorst vouchers van 500 euro beschikbaar. Daarmee kunnen zij de deskundigheid inroepen van Guus Weitzel, coördinator social return en PSO-adviseur bij IBN.

Meer weten over een voucher ter ondersteuning van socialer ondernemen? Lees het nieuwsbericht hierover op onze website.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?