Vanaf januari 2024 ook gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal in Reek, Schaijk en Zeeland

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

Sinds begin januari staan er ook in Reek, Schaijk en Zeeland containers voor luiers en incontinentiemateriaal. Daarmee hebben we al op ruim 20 plekken in Maashorst deze speciale containers staan. Met de gescheiden inzameling wil de gemeente de hoeveelheid restafval in Maashorst verder naar beneden brengen. We zamelen dus voortaan in heel Maashorst luiers en incontinentiemateriaal apart in. Andere producten zoals stomazakjes, latex handschoenen en maandverband mogen er niet in, deze horen bij het restafval.

Aanbieden in speciale zak

Luiers en incontinentiematerialen moeten in een speciale zak (goed dichtgeknoopt!) in de luiercontainer worden gegooid. Deze zakken zijn gratis verkrijgbaar (maximaal 1 rol per keer) bij de locaties met een luiercontainer.

Locaties luiercontainers

Je vindt in Reek, Schaijk en Zeeland de luiercontainers op de volgende plekken:

 • AMEV Kinderopvang, Bosschestraat 8a in Schaijk
 • Het Wapen van Reek, Nieuwe Heijtmorgen 20 in Reek
 • Dorpshuis Zeeland, Kerkstraat 56 in Zeeland

Kijk voor alle locaties in Maashorst op de pagina Luiers en incontinentiemateriaal (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?