Vier samen de vrijheid en kom onze bevrijdingsvuur estafettelopers aanmoedigen op 5 mei

Geplaatst op dinsdag 2 april 2024

Sinds 1948 wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Het vuur staat symbool voor vrede en vrijheid. Het is een belangrijk moment in het herdenken op 4 mei en het vieren van de verkregen vrijheid op 5 mei.

Vorig jaar brachten estafettelopers uit Maashorst het vuur voor de eerste keer naar onze gemeente. Aan dit speciale evenement doen dit jaar ruim 2000 sporters uit heel Nederland mee, ook uit Maashorst.

Laten we op 5 mei onze hardlopers langs de route aanmoedigen en hen een extra warm welkom geven. En laten we samen het vuur in alle kernen in Maashorst ontsteken, elkaar ontmoeten en met elkaar de vrijheid vieren. Een beleving die je niet wil missen.

Jij komt toch ook?

Tot ziens op 5 mei!

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?