Vier samen de vrijheid en kom onze bevrijdingsvuur estafettelopers aanmoedigen op 5 mei

Geplaatst op dinsdag 2 april 2024

Sinds 1948 wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Het vuur staat symbool voor vrede en vrijheid. Het is een belangrijk moment in het herdenken op 4 mei en het vieren van de verkregen vrijheid op 5 mei.

Vorig jaar brachten estafettelopers uit Maashorst het vuur voor de eerste keer naar onze gemeente. Aan dit speciale evenement doen dit jaar ruim 2000 sporters uit heel Nederland mee, ook uit Maashorst.

Laten we op 5 mei onze hardlopers langs de route aanmoedigen en hen een extra warm welkom geven. En laten we samen het vuur in alle kernen in Maashorst ontsteken, elkaar ontmoeten en met elkaar de vrijheid vieren. Een beleving die je niet wil missen.

Jij komt toch ook?

Tot ziens op 5 mei!