Vrijmarkt Uden op Koningsdag 2024

Geplaatst op dinsdag 2 april 2024

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, is er een vrijmarkt in het centrum van Uden van 06.00 uur tot 16.00 uur. De vrijmarkt is een markt waar particulieren allerlei spulletjes aan de man kunnen brengen. Commerciële handelaren worden niet toegelaten.

Voor de vrijmarkt zijn er diverse plaatsen in het centrum van Uden aangewezen. Deze plekken zijn te vinden op de plattegrond. klik hier voor de plattegrond. (PDF, 310.9 kB) Het Mondriaanplein is er dit jaar nieuw bijgekomen.

Er mogen vooraf geen plaatsen worden gereserveerd en je mag alleen verkopen in het gebied dat op de plattegrond is gemarkeerd als vrijmarkt. Buiten deze plekken mag je niets verkopen.

Je mag op Koningsdag vanaf 06.00 uur je plekje inrichten. Tot 09.00 uur kan er worden gelost. Daarna worden de wegen in het gebied afgesloten en kun je er niet meer met de auto of fiets komen. Alle aanwijzingen van de politie, boa’s en gemeenteambtenaren met een geel vestje moet je opvolgen.

Schoon achterlaten

Je moet je plekje op de vrijmarkt schoon achterlaten. Er staan op de pleinen voldoende afvalcontainers waar je afval in kwijt kunt. Boa’s van de gemeente zullen hierop handhaven. Om 16.00 uur is de vrijmarkt afgelopen.

Koningsmarkt

Er is ook een Koningsmarkt in het centrum. Dit is een gezellige kleine markt van kooplieden op de Markt. Deze markt is geopend van 08.00 – 17.00 uur.

Verkeersmaatregelen

Voor de viering van Koningsdag zijn de Markt, Marktstraat, Nieuwe Markt en het Mondriaanplein afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers.