Dodenherdenking 4 mei 2024 in Maashorst

Geplaatst op dinsdag 23 april 2024

Dit jaar staan we weer samen stil bij onze vrijheid en bij degenen die voor deze vrijheid hebben gestreden. Het Nationale thema van Comité 5 mei is dit jaar ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Met dit thema vraagt het Nationaal Comité aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. In het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat staan we ook in Maashorst hierbij stil.

Van harte welkom namens comités

De verschillende comités in gemeente Maashorst hebben elk een programma opgesteld rond de herdenking op 4 mei. Dit jaar voor het eerst ook in Volkel. Namens de organisaties nodigen we jou van harte uit om bij één van deze herdenkingen aanwezig te zijn.

Uden

In Uden start de herdenking om 18.50 uur bij de Kruisherenkapel. We gaan in stille tocht naar het Brits oorlogskerkhof. Daar start de herdenking om 19.15 uur. Er worden een aantal toespraken en voordrachten gehouden. Na de kranslegging volgt de 2 minuten stilte. Muziekvereniging De Eendracht verzorgt de muziek. Om 20.30 uur is er voor alle aanwezigen koffie en thee.

Odiliapeel

In Odiliapeel start de herdenking om 18.45 uur in de tent bij de kiosk op het Terraveenplein. In optocht lopen we naar het herdenkingsmonument. Er zijn voordrachten en momenten van zang waarna de kranslegging plaatsvindt. Muziekvereniging Sint Marcellus verzorgt de muziek. Aansluitend is er voor alle aanwezigen koffie en thee in de tent op het Terraveenplein.

Schaijk

In Schaijk start de herdenking om 19.15 uur. Het programma vindt plaats bij het vredesmonument op het Pastoor van Spijkplein. Er zijn diverse toespraken en voordrachten. Muziekvereniging Concordia verzorgt de muziek. Om 20.05 uur is er voor alle aanwezigen koffie en thee in De Komme.

Zeeland

In Zeeland start om 19.00 uur het programma met een samenkomst in het dorpshuis. Hier worden een aantal toespraken en voordrachten gehouden afgewisseld met muziek. Vervolgens is de kranslegging op het Kerkplein gevolgd door bloemlegging bij de graven op het kerkhof. Aansluitend is er koffie en thee in het dorpshuis.

Volkel

In Volkel vindt dit jaar voor het eerst een dodenherdenking plaats. Deze start om 19.15 uur op de begraafplaats. Er zijn diverse toespraken en voordrachten. Harmonie St. Caecilia verzorgt de muziek. Na afloop is er koffie en thee voor alle aanwezigen.

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?