Stempas voor Europese Parlementsverkiezing

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2024

Met je stempas breng je jouw stem uit tijdens de Europese Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024. Kiesgerechtigden ontvangen hun stempas van de gemeente waar ze op 23 april 2024 zijn ingeschreven. Als je in verkiezingstijd verhuist, moet je soms nog stemmen in je oude woongemeente. Het adres waar je officieel woonde op de dag van kandidaatstelling (23 april), bepaalt waar je moet stemmen. Op dit adres werd ook de stempas bezorgd.

Wanneer ontvang je de stempas?

De stempassen zijn inmiddels bezorgd. De kandidatenlijst ontvang je uiterlijk vrijdag 31 mei 2024. Je kunt in elk stembureau binnen de gemeente jouw stem uitbrengen. Om te kunnen stemmen moet je de stempas meenemen en een identiteitsbewijs. Dit is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs dat maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Op de stempas staat een stembureau in jouw buurt genoemd maar je bent niet verplicht om daar te stemmen. Stem je liever in een ander stembureau? Dat kan! In Maashorst kun je stemmen in één van de stemlokalen die te vinden zijn op de pagina Waar kan ik stemmen (Deze link gaat naar een andere website).

Wil je in een andere gemeente stemmen? Dan moet je een kiezerspas (Deze link gaat naar een andere website) aanvragen.

Stempas kwijt of niet ontvangen?

Zonder stempas kun je niet stemmen. Op een stembureau kun je geen vervangende stempas krijgen. Heb je geen stempas ontvangen? Of ben je jouw stempas kwijt? Lees dan de informatie op de pagina Stempas kwijt of niet ontvangen (Deze link gaat naar een andere website).