Stempas voor Europese Parlementsverkiezing

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2024

Met je stempas breng je jouw stem uit tijdens de Europese Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024. Kiesgerechtigden ontvangen hun stempas van de gemeente waar ze op 23 april 2024 zijn ingeschreven. Als je in verkiezingstijd verhuist, moet je soms nog stemmen in je oude woongemeente. Het adres waar je officieel woonde op de dag van kandidaatstelling (23 april), bepaalt waar je moet stemmen. Op dit adres werd ook de stempas bezorgd.

Wanneer ontvang je de stempas?

De stempassen zijn inmiddels bezorgd. De kandidatenlijst ontvang je uiterlijk vrijdag 31 mei 2024. Je kunt in elk stembureau binnen de gemeente jouw stem uitbrengen. Om te kunnen stemmen moet je de stempas meenemen en een identiteitsbewijs. Dit is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs dat maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Op de stempas staat een stembureau in jouw buurt genoemd maar je bent niet verplicht om daar te stemmen. Stem je liever in een ander stembureau? Dat kan! In Maashorst kun je stemmen in één van de stemlokalen die te vinden zijn op de pagina Waar kan ik stemmen (Deze link gaat naar een andere website).


Wil je in een andere gemeente stemmen? Dan moet je een kiezerspas (Deze link gaat naar een andere website) aanvragen.

Stempas kwijt of niet ontvangen?

Zonder stempas kun je niet stemmen. Op een stembureau kun je geen vervangende stempas krijgen. Heb je geen stempas ontvangen? Of ben je jouw stempas kwijt? Lees dan de informatie op de pagina Stempas kwijt of niet ontvangen (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?