Hans van der Pas nieuwe burgemeester Maashorst

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2024

Vanavond is Hans van der Pas officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Maashorst. Tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis spraken onder andere de Commissaris van de Koning Ida Adema, locoburgemeester Gijs van Heeswijk en Karin Francken, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad hem toe.

installatie van burgemeester Hans van der Pas

“Maashorst heeft goud in handen! Ik sta te popelen om hier te beginnen.” Zo zei Hans van der Pas. “Het is belangrijk om goed te luisteren, maar tegelijkertijd ook om krachtige besluiten te nemen. Met altijd een heldere onderbouwing. Daar mogen jullie me altijd op aanspreken.”

Hij sloot de vergadering af zoals Paul Rüpp dat altijd deed: “Moge in deze gemeente vrede en welvaart heersen.”

Na de installatie konden inwoners Hans en zijn echtgenote Marja feliciteren in de foyer van Theater Markant.

Wij wensen Hans een mooie ambtsperiode in onze gemeente toe!

Wil je meer weten over de betekenis van een beëdiging? Lees dan eens het artikel “De eed is een belofte die je niet zomaar breekt”

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?