Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2024

In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Dat komt omdat in 2014 de geldigheid veranderde van 5 naar 10 jaar. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor is het drukker dan normaal. Het duurt langer voordat je bij ons terecht kunt voor het aanvragen of ophalen van bijvoorbeeld een paspoort of ID-kaart, maar ook voor een nieuw of verlopen rijbewijs.

Maak op tijd een afspraak

Een identiteitskaart of paspoort aanvragen en afhalen kan alleen op afspraak (Deze link gaat naar een andere website). Door de drukte is er ook minder plek voor andere afspraken bij de afdeling Burgerzaken. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een rijbewijs, VOG of een uittreksel. Maak daarvoor dus ook op tijd een afspraak.

Let op: ook voor het ophalen van een aangevraagde ID-kaart, paspoort of rijbewijs als deze voor je klaarligt, moet je een afspraak maken. Houd ook hierbij dus rekening met een langere wachttijd!

Breng de juiste spullen mee naar je afspraak

Denk aan:

 • Goede pasfoto voor paspoort of identiteitskaart (maximaal 6 maanden oud)
 • Bij kinderen jonger dan 18 jaar:
  - Toestemmingsformulier op papier van allebei de ouders
  - Kopie van het geldige legitimatiebewijs van allebei de ouders
 • Pinpas
 • Alle paspoorten en identiteitskaarten die je hebt.

Berichtgeving Rijksoverheid

Bekijk de veelgestelde vragen over de 'paspoortpiek' op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (Deze link gaat naar een andere website)

Meer nieuws

 • 31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

  9 okt 2023 - De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

 • Ontwerp-omgevingsvisie voor Maashorst

  21 jul 2023 - Vanaf half augustus ligt de concept-omgevingsvisie van Maashorst ter inzage. Daar heeft het college van B en W van Maashorst heeft gisteren mee ingestemd. Inwoners kunnen vanaf dan ook een zienswijze indienen.

 • Meepraten over de omgevingsvisie

  11 nov 2022 - De gemeente Maashorst is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. We vinden het belangrijk om daarvoor input op te halen bij de inwoners van onze gemeente en organiseren daarvoor diverse bijeenkomsten.

 • Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

  14 okt 2022 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat op basis van het college-besluit van 13 september 2022 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), op basis van de wet mili-eubeheer, met ingang van 13 oktober 2022 gedurende 4 weken, dus tot en met 10 november 2022 ter inzage ligt.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?